Turisztikai engedélyszám: I-0004944.1

Zene rife

Dalok, zenészek kapcsolata Tenerifével

A sokszínű táj több híres zenészt ihletett meg már a múltban is, de napjaink sztárjai is gyakran fordulnak meg Tenerifén klipet vagy reklámot forgatni. Az itt készült filmekről is készítettünk egy bejegyzést, de most a lenti felsorolás a sziget zenei kapcsolódásait járja körül.

Mindenekelőtt egy helyi zenész srácot érdemes megnézni, aki imádja a Kanári életét és ez minden koncertjén és zenéjében sugárzik belőle. Ez a dal és a klip arról szól, hogy „itt élünk az Atlanti-óceán közepén, ahol mindig süt a nap, ahol táncolunk és a strandon vagyunk, ez a mi paradicsomunk…” A hangulata szerintünk önmagáért beszél:

Bryan May a Teide Nemzeti Parkban írta QUEEN – Tie Your Mother Down című dalát, miközben asztrofizikusként járt a szigeten a csillagvizsgálóban:

A jelenkor egyik legnagyobb sztárja, Ed Sheeran is erősen kötődik Teneriféhez. Van itt egy villája és a szülei is hónapokat töltenek a szigeten. Az egyik szerelmes dalában az óceánkéksége tükröződik a szerelme szemében Tenerife partjainál:

Mike Oldfield 1985-ben adta ki a Mount Teide című dalt, amit a vulkanikus táj és a Teide ihletett:

Az ír fiúbanda a Westlife videója Tenerife északi partjainál készült:

Az ausztrál Pendulum 2010-ben készült klipje a Teide Nemzeti Parkban készült:

A 2017-es Eurovíziós dalfesztivál spanyol énekese Manel Navarro – Do It Your Lover dalához készült klip szintén itt készült:

A 2020-as Eurovíziós dalfesztiválon indult spanyol dal klipje szintén Tenerifei képekkel ékeskedik, gyaníthatóan azért mert a 2017-es klip jól bevált. Ez a dal Blas Cantó – Universo című száma:

Shakira koncertezni is volt Tenerifén 2006-ban, 2014-én Gerard Piquével közösen vettek egy házat is, majd pár éve kifejezetten klipforgatásra érkezett és a Siam Parkban forgatták a klipet, ami szinte teljesen irreleváns a klipet nézve:

Dua Lipa egy Yves Saint Laurent reklám kedvéért érkezett Tenerifére, amit aztán az Insta oldalán lelkesen dicsért is, hogy mennyi szép dolgot látott.

A fenti zenészek esetében az ihlet, vagy az alkotás játszotta fő szerepet, de mellettük természetesen sok más zenész és híresség is megfordult már a szigeten.
Michael Jackson – 1993-ban adott egy nagy koncertet és egyúttal ellátogatott a Loro Parkba
Maria Carey – koncertezett itt és elvileg nyaralni is járt itt
U2 – 1991-ben az „Achtung Baby” című nagylemez borítójához fotózott Tenerifén
A Beatles – 1963 tavaszán nyaralni érkezett a szigetre
További hírességek akik munka vagy nyaralás okán jutotottak el Tenerifére:
Elizabeth Taylor, Matt Damon, Geroge Clooney, Liam Neeson, Ralph Fiennes, Bill Clinton.
KIhagyhatatlan a felsorolásból Agatha Christie, ugyanis az írónő sokszor járt kikapcsolódni a Puerto de la Cruzi házába, több regényét is itt fejezte be és lelkes rajongója volt a helyi boroknak.

Még egy érdekesség. A Porsche 718 Spyder RS reklámfilmje is itt készült. Ezt inkább csak érdekességként került a felsorolásba. Zenei kötődése annyi, hogy erre az autóra több cikkben is úgy hivatkoztak, hogy a világ leginkább függőséget okozó hangszere. Ezt a hibátlan motorhangot a haragos Benijo strand szikláival tették párhuzamba a reklám készítői:

És hogy filmes szemmel összefoglalva mennyi lehetőség van Tenerifén? Íme ez a két klip megmutatja:

Sunwhere Music – Tenerife travel mood

Az autós kirándulásokhoz mi is összeraktunk egy playlistet (ami folyamatosan bővül), hogy ezzel is fokozzuk az élményt, amikor a vendégeink tátott szájjal autóznak a szigeten.

Spotify: Sunwhere – Tenerife mood

Tetszett a bejegyzés? Küldd tovább!

Ezek is érdekelhetnek