Turisztikai engedélyszám: I-0004944.1

Teknősök és delfinek közt kajakozva

Ár: 49 € / felnőtt, 35 € / gyerek
  • A Palm Marból induló kajakozás a part közelében, kényelmen, biztonságos hullámokban történik
  • 3-4 órás program, de a vízen kb. 2 órát vagytok
  • Sznorkelezés a teknőscsalád előhelyén, ahol gyakran delfinek is feltünnek 

A kajakozás sokak szemében egy olyan sport, amit tisztes távolból kell nézni és a versenyzőkre kell hagyni. Az óceánon művelni családilag, pedig már szinte extrém mutatványnak számít a fejekben, pedig zseniális program. Mi is gyerekekkel indultunk neki és egy vezetővel, aki szinte biztosra ígérte, hogy látunk majd delfint és óriásteknőst is közelről. Így is lett. 

Az átlagosnál jóval nyugodtabb vízen is közel 1 méteres hullámok voltak, mégis könnyedén indult neki a család a vízre szállásnak, aztán néhány perc alatt mindenki tökéletesen rá is érzett a megfelelő mozdulatsorra.
Természetesen mindenkin mentőmellény volt (kötelező) és az elsőre ijesztőnek vélt hullámokat is teljesen elfelejtettük a ringatózás közben. Leginkább egymást figyeltük az elején, hogy melyik párosnak megy jobban az egyszerre evezés, jókat nevettünk a kezdeti bénázásokon, aztán mire megláttuk a lényeget, már mindannyian tök jól belejöttünk a kajakozásba.
A Palm-Mar melletti partszakaszon könnyen lehet delfinekkel találkozni és szerencsére mi is több családot láthattunk szinte pár méteres közelségből. A sziklafaltól nem messze pedig megálltunk snorkelezni, hogy megcsodáljuk a gazdag víz alatti élővilágot és együtt úszkáljunk a közel 1 méteres teknősökkel. Az állatokat nagyon szigorúan védik, ezért tilos megfogni, hozzáérni.  Nekünk mondjuk eszünkbe sem jutott, de a túravezető mondta, hogy bizony sokan gondolják az óceán élővilágát állatsimogatónak…

A kajakba visszamászásról most nem mesélek, de az biztos, hogy Benny Hill többször eszünkbe jutott…
Ezt a programot őszintén ajánljuk mindenkinek, ugyanis nem fárasztó, nem veszélyes, sőt a hajózás komfortérzetét tökéletesen megadja, ahogy az óriási vízfelületen cirkálunk ide-oda. Az pedig már csak a hab a tortán, hogy testközelből láthattuk ezeket a gyönyörű állatokat. Mi nagyon beleszerettünk ebbe a programba.
Az ára sem vészes, ugyanis fejenként 39 euróért kapunk egy 2-3 órás kellemes időtöltést, ami csapatépítőnek is jó ötlet egy nagyobb társaság esetében vagy egy kisebb családi széthúzás orvoslására. Ha megjött a kedved egy kis evezéshez és úsznál teknőssel olvasd el ezt itt és hivatkozz a Sunwhere.hu oldalra!

Tetszett a bejegyzés? Küldd tovább!
Ajánlatkérés

Kérd árajánlatunkat erre a programra!

Ajánlatkérő adatlap - Programok

Ezek is érdekelhetnek