Turisztikai engedélyszám: I-0004944.1

Teide – Megmászni a csúcsot

Igazából mindegy, hogy a sziget melyik részéről indulsz és melyik útvonalon jutsz el idáig. Ha út közben azt hitted magasan vagy, akkor rájössz, hogy csak egy lassú sétakocsikázáson vagy túl, az igazi “férfimunka” 3000 méternél kezdődik.

Sunwhere Tenerife - Blog - Teide - Megmászni a csúcsot
Novembertől gyakran előfordul, hogy reggelre havas a csúcs, de ez egyáltalán nem biztos, hogy délutánra is így marad.

2300 méteren a továbbjutás érdekében van egy kötélpályás felvonó, amit nem érdemes kihagyni. 3548 méteren kiszállva a felvonóból már érzed a génjeidben a született hegymászót, és a csúcstámadás gondolata folyamatosan az ég felé tekeri a nyakadat.

Sunwhere Tenerife - Blog - Teide - Megmászni a csúcsot - Felvonó
Érkezés a felvonóval a Teide csúcs alá

A csúcs innen még közel 200 méter, amit tényleg csak az igazán elszántaknak ajánlunk.
Nem nehéz terep, de a magasság miatt már érezhető a levegőhiány és az időjárás is megkarcolhatja a kényesebb vándorokat, épp ezért csak előzetes regisztráció után lehet nekivágni ennek az útszakasznak.

Sunwhere Tenerife - Blog - Teide - Megmászni a csúcsot

Kb. 40 perc után, apró lépésekkel, kimelegedve, érzed, hogy Edmund Hillary a hősöd, nem Pókember. Fent vagy, 3718 méterre a tengerszinttől. A kráter peremén a magasságot, a kénes gázokat és bármilyen veszélyt elfelejtesz, mert ledöbbenve nézed, hogy az egész sziget alattad van, mintha a nappaliban a kisasztalról néznéd a szőnyeg szélét. Brutáljó élmény. A felhők röhejes mélységekben csillognak és tudatosul benned a legfelső szikla, legmagasabb pontján, hogy a következő 3 hónapban nem lesz más sztorid, ezt naponta el akarod mesélni valakinek.

Sunwhere Tenerife - Blog - Megmászni a Teidét
A Teide csúcs és a kráter

Szíved szerint egy 3D-s 4K-s körpanorámás, színes, szagos gömbfotót készítenél, de természetesen mire felérsz a telefonod lemerül és a melletted szuszogó német turistát kéred meg, hogy csináljon egy képet rólad és küldje el whatsappon.

Sunwhere Tenerife - Blog - Teide - Megmászni a csúcsot - Lilla
A csúcs legfelső szikláján

Miután a Teide Nemzeti Parkból visszamegy az ember a szállásra, onnantól az egész Tenerifei tartózkodása alatt, vagy a hazarepüléskor, fel-fel pillant és összekacsint a hegycsúccsal, mert tudja, hogy már ismeri, milyen onnan lenézni… és gyorsan elő is kapja a képgalériát, majd azon kezd agyalni, mikor tudna visszamenni egy éjszakai csillagvizsgálatra. Mert bizony itt éjjel látni az egész Tejutat és annyi csillagot, amennyit még soha. Ez teszi a Teidét igazán különlegessé, de igazából mindegy, hogy éjjel vagy nappal mész, mindenhogy levesz a lábadról!

Sunwhere Tenerife - Blog - Teide - Megmászni a csúcsot
Naplementében észak felől
Sunwhere Tenerife - Blog - Teide - Megmászni a csúcsot
Napfelkelte a csúcsról (éjszakai mászással)
Sunwhere Tenerife - Blog - Teide - Megmászni a csúcsot
A Teide és az egész Nemzeti Park, lélegzetelállító
Tetszett a bejegyzés? Küldd tovább!
Ajánlatkérés

Kérd árajánlatunkat erre a programra!

Ajánlatkérő adatlap - Programok

Ezek is érdekelhetnek