Turisztikai engedélyszám: I-0004944.1

Sipos Tomi szinte hazajár Tenerifére

Sipos Tomi ezeréves jó barátunk, így szinte biztos volt, hogy elsők között vele készítünk interjút a weboldalunkra. Pite 11 évig dolgozott az Irigy Hónaljmiriggyel és 25 éve ismeri őket. Én pedig a TV2-ben találkoztam először velük még 2004-ben. A munkámnak és a Mirigyeknek köszönhetem a férjemet, a családomat, így életem végéig hálás leszek nekik. Valahol ezzel kárpótolnak azokért a poénokért, amikor nem volt őszinte a mosolyom irányukba. De erről majd egyszer inkább egy Insta élőben chatelünk Tomival.
Most Tenerife kapja a főszerepet, mert hiába a megszámlálhatatlan együtt töltött perc és óra, valahogy arról soha nem esett szó, hogy ő mit is szeret ennyire ebben a szigetben.

Már nagyon régen, közel húsz éve voltam először Tenerifén és azonnal megtetszett! Aztán később miután megismertem a feleségemet, rendszeres úticéllá vált az életemben, mert az anyósom közel 30 éve él ott. Így egyáltalán nem túlzás azt mondani, hogy hazajárok.

Sunwhere Tenerife - Blog - Sipos Tomi szinte hazajár Tenerifére - Irigy Hónaljmirigy

Adódik is rögtön a kérdés, hogy mi az, amit minden alkalommal elkövet vagy meglátogat amikor a szigeten tartozkodik az utazás alkalmával. A Konyhafőnökben már megmutatta, hogy nemcsak a poéngyártás, hanem a főzés is komoly szenvedélye, a gasztrohedonizmusáról pedig még egy nyaraláson sem mond le. 

Érkezés után rögtön az első utam – már tényleges hagyományként-, a kedvenc éttermembe vezet, ahol sült rákot (gambas al ajillo) és sült paprikát (pimientos de padron) eszem. 

…és melyik városban, hol van a te kedvenc éttermed?

Ha halas ételeket szeretnénk enni, akkor mindenképpen a Los Abrigos nevű étterem, amit nem túl bonyolult kitalálni, hogy Los Abrigosban van. A másik kedvenc pedig La Caleta-n a Piscis Terraza. Mindkettő zseniális és tiszta szívből ajánlom, de asztalfoglalás nélkül nem biztos, hogy érdemes odamenni. Mondjuk ez a covid előtti időszakra igaz, azóta sajnos Tenerifén is más a helyzet. 

Mindjárt kitérünk a covidra és a járvány okozta helyzetre, de előtte még visszakanyarodnék oda, hogy a kedvenc ételeiden kívül mi az, ahova mindig elmész, ha itt vagytok. 

A kislányom imádja a Loro Parkot, így az szintén állandó program és persze a Teide Nemzeti Parkot sem hagyjuk ki, ahova mindig elautózunk. Esténként meg szeretünk nagyokat sétálni Las Américas promenádján. 

Sunwhere Tenerife - Blog - Sipos Tomi szinte hazajár Tenerifére - Irigy Hónaljmirigy

Bár a Teidénél már sokszor megfordult Tomi, a 3000 méter feletti rész, az igazi férfimunka még hátra van.

Legtöbbször a templom és az étterem melletti parkolóig megyünk, ahogy a többség is. A csúcs megmászása is tervben van régóta, de legutóbb az időjárás miatt kellett elhalasztani. Sajnos annyira nagy szél volt, hogy a felvonó nem működött, így elmaradt a mászás. De majd legközelebb!

Azt már jól tudod, hogy a szigetnek ezer arca van… Esetleg ki tudsz emelni olyan területet, ami nagy kedvenc? Ami annyira lenyűgözött, hogy szívesen ajánlanád másoknak is?

Nagyon szeretem a sziget északi részét, azon belül is Taganana-t. Gyönyörű kilátópontok, helyi ételek, helyi borokkal bámulatos panorámával és persze nagyon szép fekete homokos strandokkal. Taganana nagy családi kedvenc, ráadásul az út Anagán keresztül szintén csodás látvány. 

Akkor mondhatjuk, hogy neked Taganana és környéke is állandó program, amikor Tenerifén vagy? 

Abszolút! Mindenképpen javaslom Tagananat. A legjobb ha La Laguna felől megy az ember, át az Anaga-hegységen, egy varázslatos hegyi úton, majd le a partra, aztán egy finom ebéd Taganana-ban és visszafelé Santa Cruz mellett még egy kis pihenő a Playa de las Teresitas homokos partjánál.  Nekem ez a favorit útvonalam ide.

Sunwhere Tenerife - Blog - Sipos Tomi szinte hazajár Tenerifére - Irigy Hónaljmirigy

Akkor ezek szerint te a homokos strandokat szereted jobban.

Nem egészen, mert látványra verhetetlen a sziklás part, tehát kirándulni, sétálni mindenképp ezt mondanám. Strandoláshoz azonban mindenképp a homokos partot részesítem előnyben, szerintem minden kisgyerekes szülő így van ezzel.  

Gondolokoztál már azon, hogy ideköltözz?

Minden alkalommal eljátszom a gondolattal, és mindig megfogadom, hogyha egyszer úgy alakul az élet és a munkám, akkor ha nem is állandóra, de hosszabb időre szívesen kiköltöznék. Mondjuk ősztől tavaszig Tenerifén tölteni a téli, hideg időszakot, az nagyon jó volna. 

Miután hazamész Teneriféről általában mi az első, amit mesélsz a haveroknak vagy a többi mirigy tagnak?

Hogy megint mennyit híztam ?

A többi szigeten is jártál már?

La Gomera-n és Gran Canarian igen, de a többi idáig kimaradt. Azért Fuerteventura strandjait egyszer muszáj lenne letesztelni. 

Azt mondod, hogy Tenerife szinte második otthon. Ez azt jelenti, hogy nem is szoktál turistáskodni?

– Tenerifén már nem igazán érzem magam turistának, ami nagyon jó érzés. Így a hagyományos értelemben nem, de bármerre megyünk és bármit csinálunk a szigeten, azért minden alkalommal találok új helyeket és látnivalókat.

Mikor lesz a legközelebb?

– Amint a Covid helyzet engedi, megyünk. 

Nagyon sok területet érintett a világjárvány, a szórakoztatóipar pont olyan nehéz helyzetbe került, mint a turizmus. De a te esetedben erre minden tekintetben felrakta a koronát a koronavírus. Hogy viseled ezt a helyzetet?    

–     Nehezen, mint mindenki ebben az iparban. Pont a világjárvány előtt jelent meg a Jelenlét című szólóalbumom, amit büszkén mutattam volna be az ország több pontján, de sajnos teljesen földbeállt minden rendezvény, így ez is tolódik. Fogalmam sincs, hogy a júniusi 30. éves jubileumi mirigy koncertet megtarthatjuk-e, szóval a legnagyobb bajom a teljes bizonytalanság. Ha az sem jön össze, akkor megyek Tenerifére, ott már úgyis sokkal jobb a helyzet, mint itthon és még az is előfordulhat, hogy az ottani magyaroknak hamarabb összehozunk egy lemezbemutatót a szólóalbumból, ha már Pite úgyis a menedzserem volt.

Tetszett a bejegyzés? Küldd tovább!

Ezek is érdekelhetnek