Turisztikai engedélyszám: I-0004944.1

Playa Abama – Egy eldugott öböl a luxusszálloda alatt

Az egyik abszolút top kedvencünk az Abama strand a másik playa közül. Sokan nem szeretik, mert a parkolótól először egy jó 10 perces séta vezet ahhoz a kb. 150 lépcsőfokhoz, ahol már látni fogod, hogy ez a látvány minden sétát megér. 

Egy gyönyörű aranyhomokos öböl, kristálytiszta, türkiz víz és egy szuper snorkeling hely, akár kisgyerekkel is. A hullámtörő sziklák miatt nagyon gyenge hullámok vannak, így nem keveri fel a homokot és tökéletesen látni a tengeri élővilágot. 

Sunwhere Tenerife - Blog - Playa Abama - Egy eldugott öböl a luxusszálloda alatt - Playa Abama

Egy oldalsó sziklaszirten több kialakított helyről lehet ugrálni és persze egy koktélbár is van az öbölben, mert hát hidratálni azt kell…

A strandot egyébként a Ritz-Carlton Hotel alakította ki, hogy a  vendégei véletlenül se menjenek messzire a hoteltől. Mivel azonban a szigeten egyetlen strandot/partszakaszt sem lehet kisajátítani, így bárki ellátogathat ide, hiszen a luxushotelnek még utat is kellett építeni, hogy bárki számára megközelíthető legyen. 

Sunwhere Tenerife - Blog - Playa Abama - Egy eldugott öböl a luxusszálloda alatt - Playa Abama

Persze ha már jó sok lóvét fizettél a szállodának, akkor nem kell sétálnod vagy visszafelé megmásznod az emelkedőt. A Ritz-Carlton vendégeinek ugyanis egy budai siklóhoz hasonlító felvonókabin is segíti a le/fel jutást.

Videónk Playa Abama -ról. Feliratkoztál már a YouTube csatornánkra?
Tetszett a bejegyzés? Küldd tovább!

Ezek is érdekelhetnek