Turisztikai engedélyszám: I-0004944.1

Autentikus vacsora a sikátorban


Mit esznek a helyiek

A turistacsalogató közhelyek, úgymint pizza, kínai, steak, sült krumpli, kebab…stb. igazán kiváló felhozatalban akad minden sarkon Tenerifén (is). Az, hogy milyen minőségű ízvilág köszön majd vissza a szánkban, azt sem az ár, sem a teraszok színvonala nem feltétlen mutatja meg, sokkal inkább mérvadó a vendégek száma (értsd: békeidőben, covidmentes szituban).

A sziget szinte minden pontján pazar a kínálat tengeri herkentyűk tekintetében. Finomak a helyi ételek és könnyen találkozhatunk új ízekkel, különlegességekkel.

Amikor először jártunk Tenerifén – több, mint 10 évvel ezelőtt, szerettünk volna valami különleges helyet találni.  A Tripadvisoron jött szembe egy 5 csillagos hely, aminek a fő jellemzője az volt, hogy a helyiek esznek ott. Aztán az 5 csillag egyre csak vonzotta a turistákat és így az évek alatt majdnem hogy kiszorultak a helyiek, viszont  a kulináris élmény pontosan ugyanaz ma is, mint 2009-ben.  

RESTAURANTE EL CINE

A hely Los Cristianosban a kikötőnél egy kis sikátorban van, szinte észrevehetetlen a sétányról, de a híre átsegíti ezen a gondon. Amikor benéz a szűk folyosón a kíváncsi éhes vándor, megtorpan a látványtól. Műanyag székek egy garázsnál is kisebb méretű konyha előtt egy 3 méter széles kisutcában. Ennyi.

A teraszon ellenben már biztos, hogy vidáman habzsoló embereket láthatsz, és ez a legjobb igazolás a maradásra.
Kedves, gyors és profi a kiszolgálás, feltehetően családi vállalkozás keretében működik, nagyon jól, ugyanis a 10 négyzetméteres konyhában négyen sürögnek, miközben a placcon is hárman igyekeznek mindenre figyelni. Idegennyelvet nem nagyon beszél a személyzet, de az étlap 3-4 nyelven elérhető, még most a covid-mizériában is, amikor hagyományos étlapot nem lehet használni, csak QR kód-on elérhető a menü (nehogy aztán az étlap műanyag borításától kerüljön a korona a fejünkre…)

De maradjunk inkább ennél a témánál. Az étlap egyszerű, körülbelül 8 főétel van a kínálatban, valamint saláta és kanárió krumpli, azaz papas arrugadas. Minden ételhez felszolgálnak egy zöld és egy vörös színű szószt, amiket a kötelezőnél is kötelezőbb megkóstolni!

Sunwhere Tenerife - Luxusvacsora a sikátorban

Nyilván nem lehet egy alkalommal végigenni az étlapot, de ide úgyis mindenképp vissza akar majd térni mindenki, és pótolni, ami kimaradt. A paradicsomsaláta például előre kijön és minden alkalommal ámulatba ejtően finom, tehát kell is még egy, már az elején.
A feldolgozhatatlanul gyors tálaláskor szembesülünk, hogy az egyetlen probléma, hogy kicsi az asztal és alig férünk el a szebbnél szebb tintahal, rák, polip és kanárió krumpli kompozícióval.


Maradandó emlékként vésődnek a falatok az agyunkba és nehéz halkan örülni és hümmögni, ahogy önálló katarzisélményként realizálunk minden harapást.

Egyszerű kaják, egyszerűen elkészítve, mégis olyan rutinnal és technológiával, hogy számunkra megismételhetetlen produktumnak hat minden amit a tányéron találunk.

Ez az a hely, ahova minden ideutazó ismerősünket elhoztuk és itt már olyan rokon is evett polipot, aki irtózik a tengeri herkentyűktől. Ha pedig valaki szereti ezeket az ízeket, akkor vétek kihagyni, mert garantált a gasztro orgazmus. Tele hassal pedig mesés sétát lehet tenni Los Cristianos kikötője mellett a hangulatos sétányon.

Tetszett a bejegyzés? Küldd tovább!

Ezek is érdekelhetnek