Turisztikai engedélyszám: I-0004944.1

Lago Martíanez – Autentikus szabadidőközpont kanárió módra

Ez a gyönyörű strand Puerto de la Cruz népszerű szabadidőközpontja, a Lago Martíanez és szerintünk az egyik legjobb családi program Tenerifén. A komplexum a legapróbb részletekig lenyűgöző és minden tekintetben képeslapra való. Régóta terveztük a látogatást, de valahogy soha nem jött össze. De most a költözés után alig vártuk, hogy végre mi is eltölthessünk itt egy napot. 

A létesítmények között található egy nagyméretű mesterséges tó, melyet smaragdszínű medencék, egzotikus kertek, teraszok és éttermek vesznek körül. A terület hatalmas! Ha jól emlékszem akkor 100 ezer négyzetméter, amin belül van négy felnőtt- és három gyermekmedence, körülöttük pedig napozóágyas és napernyős napozóterületek. (webcam live)

Sunwhere Tenerife - Blog - Lago Martíanez - Autentikus szabadidőközpont kanárió módra

Autentikus kanárió és avantgárd építészeti stílusban készült. Alkotójának – a híres lanzarotei művésznek, César Manrique-nak – a saját építészeti elképzelései keverednek a helyi alkotóelemekkel. Természetesen főszerepet kapott az őshonos növényvilág, Césár Manrique szobrai és az itteni vulkanikus kőzet is.

A medencékből felejthetetlen kilátás nyílik a Teide csúcsára, és persze az óceánra is!  Mi kifogtuk a dagályt és miután mindenki elmenekült a strand óceán felöli oldaláról a hullámok elől, mi természetesen odamentünk és az üres napozóágyak között vártuk az óceán-zuhanyt. Hihetetlen élmény volt, Beni pedig imádta minden percét. A hullámok nemcsak felcsaptak a kőkerítésre, hanem legalább 3-4 méterrel a fejünk felett tetőzött minden becsapódás. 

Sunwhere Tenerife - Blog - Lago Martíanez - Autentikus szabadidőközpont kanárió módra

A Lago Martiánez, minden korosztály számára tökéletes, felhőtlen pihenést kínál. A terület olyan nagy, hogy mi nem is tudtunk minden medencét és kávézót kipróbálni. Így zárás előtt, ahogy a kijárat kifelé haladtunk még minden medencébe beugrottunk, lefotóztuk és megfogadtuk, hogy bizony jövünk még! 

Egyszerre lehet strandolni, a bárokban helyi ételeket, italokat kóstolni, a kaszinóban szerencsét próbálni, közben pedig a gyönyörű növények biztosítják az érzést, hogy egy botanikus kertben sétálgatsz, és még a kultúráról sem kell lemondania a látogatóknak. 

Sunwhere Tenerife - Blog - Lago Martíanez - Autentikus szabadidőközpont kanárió módra

A Lago Martiánez akár hiszitek, akár nem, Európa legnagyobb szabadtéri kortárs múzeuma. Ráadásul roppant szórakoztató. Nem hiszem, hogy Benit érdekelte volna César Manrique munkássága, de mivel az ő szobrai díszitik a kertet és a medencéket nem volt nehéz neki arról mesélni, hogy ki is ő valójában, illetve arról, hogy itt a medencében épp egy kortárs művészeti szobor belsejébe készül bemászni. 

Sunwhere Tenerife - Blog - Lago Martíanez - Autentikus szabadidőközpont kanárió módra

A komplexum “Történelmi kert” kategóriában a világörökség része, teljesen megérdemelten! A komplexumhoz kertek, teraszok, bárok, éttermek, kioszkok és 2006 óta egy csodálatos kaszinó is tartozik, mindez tökéletes napsütéses, tengeri környezetben.

Ha egy mondatban kéne bemutatnom ezt a helyet, akkor az így szólna: A Lago Martiánez, szabadidő, művészet, szépség és szórakozás a tenger mellett, az egész család számára…

Tetszett a bejegyzés? Küldd tovább!

Ezek is érdekelhetnek