Turisztikai engedélyszám: I-0004944.1

Külföldre költözés – Lépésről lépésre – 1. rész

Külföldre költözni nem játék. Sok embert egy “sima” költözés is megvisel, de amikor meghatározott kiló alapján tervezel és nem is tudod pontosan, hogy mi vár rád, mivel minden más lesz, na az okozza az igazi fejtörést.

Szerencsére mi szeretünk költözni, mindig az újdonságot és a fejlődést látjuk bele a szituációba és soha nem a problémát. A tudat pedig, hogy ezúttal nem egy másik kerületbe, hanem külföldre költözünk egyenesen energiát adott!

Gyanítom mindenki elmondhatja magáról, hogy az elmúlt 10-15 évben az ismerettségi körében állandóan volt valaki, aki külföldre költözött vagy épp a külföldre költözését tervezte. Mi nagyon gyakran találkoztunk ilyen ismerősökkel és igazán bátor dolognak tartottuk. Nyilván aki egyedül megy melózni vagy kalandból és egy sporttáskával vág neki, ő a hazautazást is lazábban kezeli. Az igazán bátrak akik kitelepülnek, családdal, hosszútávra. Ebben az esetben viszont a cuccolás egy addig nem ismert komoly logisztikai feladvány elé állítja az embert.

A kényelmes, megszokott otthonodba egy napon hazaviszed a dobozokat, és elkezded “lebontani” az addigi életedet, mint a karácsonyfát. Pár óra után az az ember érzése, hogy csak őrült rendetlenséget csinált és lényegében semmit sem haladt, de mivel 2-3 héten belül költözni kell, így hát néhány perces káromkodás után folytatnia kell a kupi gyártást.

Mindenki igyekszik rendszerbe foglalni a káoszt és excel táblák, füzetek gyűrűjében próbálja megtervezni és összegezni a történéseket.
Mi is azzal kezdtük a pakolást, hogy kellett:

  • egy raktár az otthon maradó holmiknak, 
  • egy busz a szállításhoz, 
  • dobozok, bőröndök, rekeszek, zsákok és még dobozok
  • dátumok, határidők pontosításának nekiülni
  • a szóbajöhető segítő kezeket beszervezni
  • mindent jegyzetelni

Sunwhere Tenerife - Költözés Magyarországról - I. rész

A szelektálás a folyamat közepére, kifinomult szisztémává fejlődik és az egyre több kategória evolúciós fejlődésének válunk az áldozatává….

Kiváncsi vagy hogyan állj neki a külföldre költözésnek? Tovább a 2. részhez!

Tetszett a bejegyzés? Küldd tovább!

Ezek is érdekelhetnek