Turisztikai engedélyszám: I-0004944.1

El Castillo del Duque – Egy titokzatos ház, számtalan mítosszal

A déli tengerparti sétány egyik legizgalmasabb félszigete látható a képen, az El Castillo del Duque. Rengeteg pletyka kering arról, hogy kik lakhattak itt ebben a pazar korábban. Állítólag volt ez már Elvis Presley meg Michael Jackson tulajdona is, de felmerült már Liz Taylor, Elton John és Richard Burton neve is! Nos az igazság valahol odaát van, a sziklák tetején, a villa falain belül.

Az épület 1936-ra készült el, XIII. Alfonso, a mostani spanyol király nagyapjának. A nyolcvanas évektől magánkézbe került, az épületet teljesen felújították, modern és luxus szállodai környezetet kialakítva. Ezek után fordul(hat)tak meg itt a világhírességek. Az biztos, hogy bárkié is ez a ház, a déli part legdrágább telkére épült, örök panorámával, a város központjában, közvetlenül az Atlanti óceán partján, a többi turistától azonban mégis jól elhatárolódva.
A sétányon könnyű megtalálni, főleg a környezetében elhelyezkedő modern hotelek és bevásárlóközpont felfedezésével együtt.

Sunwhere Tenerife - Blog - El Castillo del Duque - Egy titokzatos ház, számtalan mítosszal

A YouTube-on találtunk egy drónfelvételt, ami ugyan még 2014-ben készült, de lélegzetelállító felvételek vannak a videóban. Az El Castillo del Duque egy olyan ingatlan, melynek minden négyzetcentimétere pazar és ámulatba ejtő. 

Hasonlóan érdekes építmények és látnivalók bőven akadnak a szigeten (ezekről folyamatosan írunk majd a jövőben), akár a hegyek között, vagy a víz felől felfedezhetően, egy hajókirándulás alkalmával

Tetszett a bejegyzés? Küldd tovább!

Ezek is érdekelhetnek