Turisztikai engedélyszám: I-0004944.1

A „Nagy Ő” és Jack Sparrow találkozása a kalózfaluban

Tóth Dávid, a magyar kajaksport kiemelkedő alakját az elmúlt években rengeteget láthattuk a TV képernyőn: a bajnokok csapattagjaként az Exatlon, majd a Dancing with the Stars versenyzőjeként. 2021-et viszont Tenerifén indította, erről beszélgettünk a világbajnok, olimpiai ezüstérmes kajakozóval.

1. Miért pont Tenerife? Jártál már itt korábban?

Épp azért volt bakancslistás a sziget, mert még nem jutottam el Tenerifére. Az egyik legjobb barátom, volt kajakos edzőpartnerem és világbajnok társam Kulifai Tamás karácsony előtt úgy  döntött pár hónapra külföldre megy edzeni és Tenerifét választotta a klímája miatt. Így adta magát, hogy Tomáékhoz utazom változtatni a karantén és a Dancing with the stars miatt érzett bezártságon. Egy kis hegyi faluban, Argiajo-ban volt a bázisunk, és onnan fedeztük fel a szigetet.

Sunwhere Tenerife - Blog - Tóth Dávid - A "Nagy Ő" és Jack Sparrow találkozása a kalózfaluban

2. Mi volt az első benyomásod a szigetről, az emberekről? (Már ha találkoztál helyiekkel ebben a covidos helyzetben.)

Láthatóan sokkal kevesebb a turista és csak az éttermek teraszai voltak nyitva, de érezhető, hogy turizmusból élnek a helyiek, akik roppant kedvesek és segítőkészek voltak velünk mindenhol.

3. Merre jártál a szigeten? Mi volt a kedvenced és mi tetszett a legjobban?

A Teide meghódítása sajnos kimaradt, mert aznap, amikor elindultunk nagyon viharos volt az időjárás, de fejünkbe vettük, hogy meglessük a napfelkeltét, így hajnal háromkor indultunk el túrázni. Odafelé nem is volt semmi gond, csodálatos élményben volt részünk, viszont visszafelé, már világosban nagyon eltévedtünk. Kalandosra sikerült, de nagyon jó élmény volt. Ami nagyon tetszett Tenerifén, hogy a sziget nagyon sok mikroklímával rendelkezik, így igazából fél óra autókázással mindig találtam jó időt, napsütést még januárban is. A túraútvonalak pedig egész fantasztikusak és a kirándulások mind feledhetetlenek.

4. Alapvetően az aktív vagy a passzív nyaralásokat kedveled?

Szeretem mindkettőt, de a passzív nyaralás nálam maximum három napig tart. 

5. Az instagramon láttuk hogy jártál Masca-ban. Hogy tetszett?

Masca, a Teide után a második legnépszerűbb kirándulás és a kalózos mítosz mindenkit elcsal ebbe a parányi faluba. Az egyik legviccesebb élményem kötődik Masca-hoz, ugyanis késő délután értünk a faluba, és már nagyon éhesek voltunk. Minden étterem már zárt, volt ahol az ajtót pont az orrunk előtt csukták be, így nem volt más választásunk, mint egy szó szerinti csehóba beülni. A csehóban egy személyben volt a tulajdonos, a szakács és a személyzet is, ráadásul úgynézett ki, mint Jack Sparrow hosszú hajjal és a fülében karikával. Azon gondolkodtunk vajon kalóz leszármazottja-e. Nekünk meggyőző volt és minden előítéletünk ellenére nagyon finomat ettünk. A panoráma elvarázsolt, szóval nagyon örülök, hogy eljuthattam Mascába.

6. Tenerifén népszerű program és mi családilag is imádjuk a teknőslest kajakkal. Sokkal nehezebbnek gondoltuk az óceánon a kajakozást, de amióta kipróbáltuk, nemcsak a teknősök miatt megyünk vissza, hanem az élményért is. Gondolom egy nyaraláson nem feltétlen ahhoz van kedved ami a munkád, de kajakoztál itt?

Erről nem is hallottam, de még egy indok, hogy minél hamarabb visszatérjek. Azért az óceánon kajakozni még nekem is kihívás, teljesen másfajta élmény, mint amihez eddig szoktunk.

7. Nagyon sok sportoló jár/járt ide edzőtáborozni: triatlonosok, úszók, spanyol és angol focisták…stb. Te jártál már itt kifejezetten edzés miatt?

Nem, nincs olyan vízfelület, ahol tudnánk edzeni, hiszen mi síkvizi kajakosok vagyunk.

8. Kóstoltál bármit a helyi ételekből, vagy esetleg a helyiek kedvenc kávéját a barraquito-t?

A kávé és a helyi specialitások kimaradtak sajnos. Esténként magunkra főztünk, de rengeteg halat és más tengeri herkentyűt ettünk, amit amúgyis nagyon szeretek. Legközelebbre akkor a kajakozás mellé felírom a kávét is!

9. Mit tapasztaltál az utazás során; ellenőrizték a tesztet vagy a QR kódot? Sokan voltak a repülőn? Mennyire volt gördülékeny az utazás?

A tesztet nem ellenőrizték, a QR kódot viszont elkérték, minden nagyon gördülékeny volt mindkét irányba. Semmilyen fennakadást nem tapasztaltam.

10. Most, hogy kipihented magad mik a tervek 2021-ben?

Elkezdtem dolgozni a Magyar Kajak Kenu Szövetségben, mint régiós menedzser, aminek nagyon örülök, hiszen a választott sportágam közelében maradhatok, de a tévé képernyőjén is újra lehet majd találkozni velem, hiszen most már nem titok, hogy a TV2 Nagy Ő című párkereső műsorában keresem majd az igazit. Izgatottan várom az idei esztendőt, de azt is hogy minél hamarabb visszatérhessek Tenerifére.

Sunwhere Tenerife - Blog - Tóth Dávid - A "Nagy Ő" és Jack Sparrow találkozása a kalózfaluban
Tetszett a bejegyzés? Küldd tovább!

Ezek is érdekelhetnek