Turisztikai engedélyszám: I-0004944.1

Aqualand, a szülők vízividámparkja

A sziget déli része kiemelten sok programot kínál (meg az északi is :D) de az ritka, hogy két aquapark is működjön egymás mellett. A Siam Park – ami tavaly 7. alkalommal is elnyerte a világ legjobb aquaparkja címet -, már a méretével és a marketing erejével is elnyomhatná az Aqualandot. Ez ugyanis valóban egy kisebb, szerényebb hely, viszont kisgyerekes családok számára teljesen ideális. 

A Siam Park hatalmas területen fekszik és bármennyire is világbajnok hely, a 10 év alatti gyerekekkel komoly odafigyelést igényel a szülők részéről, akiknek a kikapcsolódás így már nem is az igazi.

Sunwhere - Blog - Aqualand a szülők vízividámparkja

Az Aqualand rendelkezik egy hatalmas vízi játszótérrel, és több olyan medencével meg csúszdával, ami az 1-10 éveseknek pont elég. Emellett pedig természetesen vannak nagy csúszdák is a felnőttek és a nagytesók számára. A hullámmedence itt is nagyon népszerű, de a legjobb a folyó, amin egy fánkon relaxálva lehet végigringatózni. A legtöbb ember azonban a delfinshow miatt választja ezt az aquaparkot. A 15 perces műsor kifejezetten jó! Az ezzel kapcsolatos aggályokat pedig ott próbálják ellensúlyozni, hogy a show közben szórakoztatva edukálják a népet a bolygónk és az óceánok védelméről, a szelektív hulladékgyűjtésről és az Atlanti-óceán állatvilágáról. Tény, hogy sokan tudjuk, hogy mi a baj a delfin tartással. De sajnos az emberek többsége ezzel egyáltalán nem foglalkozik… Mi is a csúszdák és a vízi játszótér miatt járunk ide – ahogy biztosan sokan mások is -, de a helyszínen lehetetlen kikerülni a delfinek műsorát, így az ezzel kapcsolatos ellenérzéseinkről majd egy külön cikkben beszélünk.

A 8-10 éves gyerekeknek tavaly újították fel a parknak ezt a részlegét. Mondanom sem kell, hogy Beni a nap nagyrészét itt töltötte. Minden csúszda tetején áll egy animátor, aki figyeli, hogy a gyerekek ne csúszzanak egymás nyakába. A csúszda aljánál pedig a szülők várják és dicsérik századszorra is a gyerekeik remek megérkezését 🙂

A hullámmedence mellett egy kültéri SPA is van, pontosabban lenne, mert a covid-ot kihasználva azt épp teljesen felújítják. A régi jacuzzis ágyakon is jót relaxáltunk, remélhetőleg az új SPA területek kialakításánál most is fontos szempont lesz a megfáradt anyukák kényeztetése 🙂

Sunwhere - Blog - Aqualand a szülők vízividámparkja

Ami még nagy pozitívuma a létesítménynek, hogy bármit be lehet vinni. A helyiek hétvégén telepakolt hűtőtáskával érkeznek és nem ritka még a mostani helyzetben sem, hogy ide szerveznek baráti társaságok is egész napos gyerekprogramot. Ettől függetlenül van több büfé, ráadásul árnyékban, ahol teljesen normális árakon lehet hozzájutni a jól ismert strandkajákhoz, mint a hamburger, a sültkrumpli, a fagyi meg a jégkása.

Kétségtelenül nagy pozitívum, hogy a szülők a gyerekmedencék mellett le tudnak táborozni és látótávolságban van minden: a gyerek is és a bár is 😉
A belépő árak (amit online érdemesebb megvenni) mellett  2 napágyért 5 eurót kérnek. Érdemes azonban elgondolkodni az összevont jegyeken, amivel nemcsak az Aqualandban tölthetünk el egy napot, hanem másnap a Jungle parkot is felfedezheti a család!

Tetszett a bejegyzés? Küldd tovább!

Ezek is érdekelhetnek