Nem a dizájn, vagy a bonyolult menüsor az erőssége az Otelo étteremnek, hanem a panoráma és a kifinomult családi recept, amivel életreszóló élményt adnak a vendégeknek, olcsón és kedvesen.
Adeje város mellett van egy barranco, ami egy hirtelen magasodó varázslatos képződmény, ez pontos nevén a Barranco del Infierno vagyis a Pokol szakadék. Ijesztő nevéhez méltóan valóban ámulatba ejtő az étterem teraszáról nézve a monumentális léptékű környék. Egy igen közkedvelt túraútvonal indul közvetlenül az étterem mellett, aminek a végén egy vízeséshez érünk, melyben akár zuhanyozhatunk is (video hamarosan). A kirándulás önmagában is jó program, de a túra végén visszafele ez a hely tökéletes lezárása a napnak egy fantasztikus zabálással, az Otelo étterem világbajnok csirkéinek társaságában.
A hasadék mellett a város létező legmagasabban elhelyezkedő ingatlanjában található az étterem. Több, mint 30 éve működik családi vállalkozásként és a történetük szerint a család egyik barátja mutatta meg nekik azt a speciális receptet, amivel azóta is hódítanak.
Kismillió visszaigazolást kaptak az évek alatt, hogy bizony, nagyon jó amit csinálnak.
A konyhájuk esszenciája, a sült csirke és a sült nyúl salmorejo mártással, de a leves és a mártások, meg a kihagyhatatlan kanárió burgonya, csak fokozzák az élményt és ezzel egyenes arányban az elismeréseket.
Többször is megnyerték a Nemzetközi Turisztikai, Vendéglátóipari és Gasztronómiai trófeát az utazásszervezők visszajelzései alapján, és több híresség is kóstolta már specialitásukat, köztük például Brian May a Queenből.
Őszintén tudjuk ajánlani ezt a helyet, kirándulással egybekötve, vagy anélkül, egy csodás naplementéhez időzítve.